středa 3. února 2010
Tytvoje brambory
Páč jsem včera musela vypustit kus své duševní páry a počtení je náročný dnes uvolním téma s jednoduchým receptem.
Tytvoje brambory dělávala moje babička "Pupina".
Pravda, to tenkrát u nás doma nikdo nic netušil o špatných vlastnostech sádla. A tak Pupinka vymazala plech pěkně tlustě. Neloupané ale čisté syrové brambory nakrájela na měsíčky, posolila a posypala kmínem a proházela rukama. Na provonění a někomu i na chuť doprostřed vložila napříč překrojenou česnekovou palici.A šup do trouby.
Příloha nejpřílohovatější, prostě u nás doma momentálně nejpopulárnější.
Když na ní dostane někdo ze spolubydlících chuť, zaškemrá "upeč tytvoje brambory"
A proto, že drhnutí plechu není moje hoby a do myčky se ne a ne vejít, používám pečící papír.
Když tytvoje dělám k večeři, stačí podávat jen se zeleninkou ale tuhle jsem k nim podávala řízky a vůbec nikoho se neurazil :o)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
No ty vypadaj nádherně!!! Mňam...
OdpovědětVymazatTo je dobrý..někdy to dělám, al česnek mě nanapadl takhle, půjdu do toho!
OdpovědětVymazatZdravím (nakukuju přes Diny), krásný psaní a dneska i krásný recept. Super. Díky. S dovolením budu nakukovat dále :)
OdpovědětVymazatAhoj všechny :o) já taky někdy nedávám česnek ale po chvíli pečení přihodím sherry rajčátka nebo koule z Ikea. A rozetřený česnek zase třeba dám do zakysané smetany a brambory nebo opravdové brambůrky z pytlíku namáčíme v zakysance. Moc děkuji za komentíky zase něco vymyslím
OdpovědětVymazatJůů, to vypadá úžasně!!! Prima tip na véču :-)
OdpovědětVymazatHolky, já je dnes dělala a byly výborné!!!
OdpovědětVymazat