pátek 25. března 2011

Farmářské trhy....

...začaly už minulý týden na Chvalské tvrzi.
Jenže....minulý týden pršelo a obchodníčkům ani nám počasí nepřálo...zato tento čtvrtek jsem nemohla dospat po noční abych sluníčkem posilněná vyrazila s košíčkem a jak jinak s foťákem....
...na nákup.



I nakoupila jsem brusinkovou marmeládu slazenou fruktózou a jednu višňovou s rakytníkem... Pepovi ke kafíčku český koláč... pravý česnek, huráááá....a malou mlsku v podobě sušených višní bez pecek.

A tak už se moc těším na další čtvrtky...na další zboží...i třeba přebytky místních záhradkářů a zelinářů, ovocnářů i včelařů....tyhle trhy mi připomínají jak jinak staré dobré časy...kdy maminka v neděli dopoledne v zástěře přes sváteční šaty rychlým krokem spěchala pro čerstvou zeleninu do polévky do sousedsví ...k bulharovi.

5 komentářů:

  1. Miluju farmářské trhy a prostě nakupování u soukromníků, drobných zemědělců, kteří nabízí své výpěstky.Všechno je od nich takové nějaké jiné, voňavé, čerstvé, prostě nabité a prosycené jejich trpělivostí a láskou, se kterou to dělají.A taková potravina, poživatina má úplně jinou energii a hodnotu! Krásné jarní dny :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Měly jsme je tu kolem vánoc. Bylo to prima...myslím, že jsem si tenkrát donesla nějaký ten keramický úlovek.

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju všelijaký trhy :-) Tady to vypadalo nádherně teda.

    OdpovědětVymazat
  4. Jaká škoda, že k nám farmářské trhy zatím nedorazily. Jen tiše závidím.
    Přeji krásné jaro.
    Radka

    OdpovědětVymazat