středa 28. září 2011

WANTED WELZL

Inu, tentokrát v tom nemám prsty. Jen jsem nedokázala říct ne. Kolega volal a tlačil na moji kulturou posedlou duši. Zdráhala jsem se. Po dvou nočních raději sedím doma. Zároveň ale mnou zmítala zvědavost. Ono, Dejvické divadlo jsme ještě nenavštívili. Je daleko a na povedené kusy našinec stejně nesežene lupeny.
Nakonec chytám příležitost za pačesy a večer usedáme v první řadě číslo sedm a osm.
Dejvické divadlo není pro každého. Pohodlí modře polstrovaných sedadel zde nehledejte. Ovšem, čím méně pohodlí tím více povoleno zevnějšku. Trika, jeansy a kecky se zde vyjímají akurátně....řekla bych, že naše tmavé jeansy, slušně naleštěná obuv a bílé lněné košile v porovnání s jinými vy"styl"ovanými diváky vyhlížejí až příliš uhlazeně ba až snobsky.

Před představením zazní známé upozornění "vypněte si svoje mobilní telefony....." v jazyce maďarském :oDDD



Hrají: David Novotný, Hynek Čermák, Klára Melíšková, Pavel Šimčík, Václav Neužil, Zdeněk Dolanský, Martha Issová, Jiří Konvalinka / Josef Wiesner a další


Western? Divadelní komiks? Každopádně zážitek !!!

Hru Wanted Welzl, jež se věnuje závěrečnému putování českého dobrodruha do malého městečka na Novosibiřských ostrovech s cílem prodat zde kůže a doplnit zásoby (návrat do civilizace se mu stane osudným), pojal režisér Jiří Havelka velmi nápaditě.
Příběh z drsného severu, kde ze sněhu oči přecházejí a z neustálého hučení větru po ledových pláních bolí uši, se rozhodli tvůrci vyprávět formou komiksu, tedy prostřednictvím jednotlivých obrazů, které nechávají na diváka působit – a že vzhledem k pomalému rytmu celého představení opravdu působí.

Myslíme si, že dobrodružný osud českého světoběžníka a eskymáckého náčelníka Jana Eskymo Welzla se Dejvickému divadlu povedlo – a to skvěle.

1 komentář:

  1. Páni, vždycky když k tobě nakouknu, jste za kulturou...Trošku závidím, ale snad se taky jednou takových kulturních zážitků dočkám:-)

    OdpovědětVymazat