čtvrtek 6. října 2011

Operace oka



Holynkám v poslední době hodně tekla očička. Naše pani doktorka nám nedokázala pomoct, zkoušeli jsme různé zázračné mejdlíčka a prášky a nakonec jsem se rozhoupala a objednala obě k panu doktorovi Beránkovi.
Pan doktor je známý veterinář, specialista na zvířecí oko. Bohužel neordinuje často v Praze a tak jsem uvítala první volný termín, který se nabízel i když jsem věděla, že budu v práci a návštěvu s šidlem Nelou a hárající Holy bude muset Pepa absolvovat sám. S pocitem, že obě mají jeden a ten samý problém, jsem se pokoušela přemluvit Pepu aby vzal jen Nelynku a Holy nechal podřimovat doma na gauči.
Pepa ale nedbal mých chytrých rad a vzal obě. A udělal dobře. Zatím co Nelynka trpěla zánětem , který jsme během pár dní úspěšně vyléčili, Holy se nevyhlo zarůstání řasy do oka. Je to prý jakýsi hrozen cibulek, který dráždil oko naši Holy a bylo ho nutné operativně vyndat.

A tak plni obav ráno vstáváme, nechci nic zanedbat, tak ještě pořádně Holynkám šampónem s vůni levandule vyperu kožíšky a vyrážíme.

Operace pan doktor Beránek provádí na klinice v Pardubicích a tak jsme se dostavili tam.
Nejdřív kontroloval Nelynce slzné kanálky. Potom přišlo na řadu Holynčino očko, ke kterému jsme dostali odborný výklad, dověděli jsme se jak bude operace probíhat a také jak dlouho bude trvat.

Sestřička po zavedení kanyly (bohužel na druhý pokus) nám Holy uspala a doporučila nám strávit čas čekání v nedaleké restauraci.


Stylová restaurace má opravdu pěkný interiér. Duch indiánského náčelníka je všudepřítomen. Ovšem jídlo....nevalné chuti a vzhledu....


...náčelník evidentně zaspal dobu. A tak se v jídle pohnípeme, stejně nemáme dvakrát chuť, jen zabíjíme čas než si budeme moci vyzvednout Holynku.

Vracíme se na místo v doporučeném čase aby z nás právem opadli pochybnosti. Holy se sic nejistým krokem ale probuzená prochází v ordinaci. Pan doktor Beránek nám zrekapituloval průběh operace. Poučil nás jak oko ošetřovat a kdy a čím Holynku krmit. Nastínil také termín kontroly v Praze. Dohodli jsme i další pravidelné prohlídky(pro jistotu), zhruba jednou za půl roku.

...Holynka je ospinkaná....

...ale vypadá to, že je v pořádku....


a Nela :o)


Jen co vyjíždíme z Pardubic, využívám nabídky svého muže a usedám za volant a jedu. Až dom.
Mám radost, Holynky jsou v pořádku a já ...já řídím :o)

7 komentářů:

  1. Tolyk pozitivních zpráv na jednou !!! to je dobře, že jsou " holky" v pořádku.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je skvělé, jak zdárná operace, tak úspěšné řízení. Je třeba trénovat:-) A pan Beránek je nomen omen, jako veterinář dělá čest svému jménu:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Aranel,
    dlouho jsem u tebe nebyla vlastně skoro nikde( moc jsem nestíhala). Ty jsi to tak krásně napsala ten článek. Jsem moc ráda že se pejskům takhle kráně daří a vše se vydařilo:) Jsou nádherní, moc obdivuji jejich krásnou srst!
    Krásný den a plno zdraví:)
    Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  4. No jo, jsem úzkostlivá "matka" dvou psích dam a nemám ráda, když jsou v narkóze...ono jeden nikdy neví jestli se zvířátko probere...měla jsem takovou radost, když jsem viděla Holynku na vlastních brázdit ordinaci...ufffff.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojky, já taky nemám ráda když je jakékoli naše zvíře pod narkózou, bohužel jsme si to ale v posledních dvou letech užili vrchovatě. Holynkám držím palce a tobě gratulace za to řízení.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahojky, já taky nemám ráda když je jakékoli naše zvíře pod narkózou, ale bohužel běhenm posledních dvou let jsme si toho "užili" vrchovatě a ještě nás teď čekají dvě kastrace...držím Holynkám palce ať je všechno O.K.

    OdpovědětVymazat