sobota 22. října 2011

Maďarsko Eger

Je tu další den a hned po snídani vydáváme na cestu do městečka Eger. 
Eger je barokní městečko, moc příjemné s hojným počtem památek. Po krátkém výkladu o historii města navštívíme Basiliku. Její interiér je nádherný a příjemnou  atmosféru navozuje i pěvecký zbor na kůru....je to balzám na duši.
Naše kroky vedou dále na hrad.
V areálu Marcipánového muzea (v blízkosti Minaretu) se nachází příjemná stylová prodejna. Mnozí z nás nakoupili, zejména figurty ve tvaru zvířátek jsou neodolatelné. I my vybíráme jednu miš a jednu želkvičku želvičku :o)
Po svěží procházce navštívíme vyhlášenou cukrárnu Dobos
a posilnění výborným latté a krémešem, odjíždíme do nedalekých termálů...Egerszalók. 


 Večer jsme navštívili  Údolí krásné paní....tato  soustava vinných sklepů a sklípků patří ke velice navštěvované a oblíbené atrakci. I nám se líbí. Sklep Ferenc Toth (rozuměj Franta Slovák  :oDDD) je plně obsazen a tak vybíráme sousední...v koutě stojí cimbál a basa, na stole leží dvoje housličky...toť dobré znamení.
Chvíli pročítáme nápojový lístek ale nakonec zvolíme místní Bikavér - Býčí krev. K mohutnému červenému vínu je v nabídce pouze chleba se škvarkovou pomazánkou, paprikou a cibulí. Inu...nebylo to špatné, jak říká Pepa...."padalo to rovnou do ledvin" . Ale co bylo tečkou tohoto skvělého dne, byla vinikající cikánská muzika...takové Barování :o)  (časem dodám video)

1 komentář: