Posted by Picasa" style="border: 0px none ; padding: 0px; background: transparent none repeat scroll 0% 50%; -moz-background-clip: initial; -moz-background-origin: initial; -moz-background-inline-policy: initial;" align="middle" border="0">
Jestli si někdo myslí, že když Jeden drží dietu...co dietu...když se Jeden snaží dokonce jíst zdravě, že tedy ten Jeden nevaří....je Někdo na omylu. A je na omylu jestli si myslí, že vaří jídla nevalné chuti. To když se tuhle Pepa olizoval u hráškového krému, zeptal se s péči jemu vlastní "...a dáváš ty svoje recepty na blog?"...no nedávám....."... tak to je hrozná škoda, to bys měla " pravil.
A tak tedy nezbývá než se omluvit....a zveřejnit...třeba hit naši letní kuchyně
Hráškový krém ze salátu.
Ve velkém hrnci na trošce olivového oleje (nebo másla) necháme zesklovatět velkou cibuli....přidáme proprané a na proužky nakrájené 2 hlávky salátu...a čerstvý hrášek 15-20dkg nebo půl pytlíku mraženého hrášku....společně ještě restujeme...pak přilijeme půl litru kuřecího vývaru...a vaříme doměkka...polévku rozmixujeme na krém...krém přivedeme opatrně k mírnému varu ...přidáme dle chuti a potřeby celý hrášek, nebo zbylou půlku pytlíku mraženého....dochutíme solí popř. pepřem a zjemníme smetanou....povaříme asi 2 minutky a je hotovo.
Pro ty, co chtějí pořád něco extra:...oloupejte si krevetku tak aby měla ocásek...orestujte ji na olivovém oleji a položte si ji na hladinu krému v talíři....my jsme to neudělali...my jsme si tu krevetu jen přimysleli ...dobrou chuť ! :o)
A tak tedy nezbývá než se omluvit....a zveřejnit...třeba hit naši letní kuchyně
Hráškový krém ze salátu.
Ve velkém hrnci na trošce olivového oleje (nebo másla) necháme zesklovatět velkou cibuli....přidáme proprané a na proužky nakrájené 2 hlávky salátu...a čerstvý hrášek 15-20dkg nebo půl pytlíku mraženého hrášku....společně ještě restujeme...pak přilijeme půl litru kuřecího vývaru...a vaříme doměkka...polévku rozmixujeme na krém...krém přivedeme opatrně k mírnému varu ...přidáme dle chuti a potřeby celý hrášek, nebo zbylou půlku pytlíku mraženého....dochutíme solí popř. pepřem a zjemníme smetanou....povaříme asi 2 minutky a je hotovo.
Pro ty, co chtějí pořád něco extra:...oloupejte si krevetku tak aby měla ocásek...orestujte ji na olivovém oleji a položte si ji na hladinu krému v talíři....my jsme to neudělali...my jsme si tu krevetu jen přimysleli ...dobrou chuť ! :o)
Aranel, uzasny receptik. Pepa ma pravdu, byla by skoda se nepodelit. Preji krasne leto, Katerina
OdpovědětVymazatTenhle recept znám, už dlouho ho chci vyzkoušet. Jenže jakmile je doma salát, schroupeme ho dříve než se rozkoukám :-)! Ale jednou ho určitě ubráním!
OdpovědětVymazatneznám, vidím prvně, ale rozhodně zkusím.
OdpovědětVymazatTaky neznám, ten salát mě překvapil. U nás se taky schroupe dřív, než by došlo na vaření:-)
OdpovědětVymazatJé a já právě myslela, že vám třeba na zahrádce salát přebývá a nevíto co s ním :o)
OdpovědětVymazatPolévka je jemná...husťoučká ale není těžká...má příjemnou svěží chuť a krásnou barvičku :o)
Ráda vyzkouším, je možné použít i salát ledový?? Hezké léto :)!!
OdpovědětVymazatTo vypadá lákavě...Určitě zkusím, ale myslím, že budu konzumovat sama :).
OdpovědětVymazatMijo, to nevím ale já minule přidala zbytek kapusty a nikdo to nepoznal :) Ledového salátu by mi možná přišlo trošku líto, ten je opravdu asi lepší schroupat syrový.
OdpovědětVymazatIvo to zvládneš ... i sama a třeba když pomlčíš o salátě tak to nepoznají :o)
Jen to čtu, tak tady slintám(já teda bez tý krevetky:-) Jen teda nevím, proč krémový polévky těm našim dětem moc nejedou...
OdpovědětVymazatMilujeme krémové polévky a tutok hned jak narazím na salátek vyzkouším! Vypadá úžasně! A těším se na další recepisy paní :)
OdpovědětVymazat