středa 18. srpna 2010

Mám osvědčení ...

... zatím ale necítím žádnou úlevu. Dokonce večer ne a ne usnout. Pořád jsem se v duchu zkoušela, z nastavení clony, expoziční hodnoty ..... :o)
A přesto, že Pepa na mne čekal v naši oblíbené pizzerii na Chvalech, abychom tak trošku oslávili to moje "vzdělání" a hlavně se najedli (já fakt za ty dva dny nebyla schopna se najíst, nevím co to mám za divné nervy ale potřebovala bych tak asi dva roky, bylo by to fajné a já štíhlá :o))

Mám za sebou intenzivní kurz základů fotografie, krásné osvědčení a v hlavě nějak pusto.
Nebo je to jen pocit, nevím.
Poznámek jsem si dělala minimálně ale protože učebna byla dokonale vybavena a každý měl na stole PC, (dokonce s připojením na net) mám vše na flešce :oD
Takže mám a budu se mít kam vracet, ještě znova a znova aby člověk vše dostal aspoň částečně do krve. A abych to neměla tak jednoduché přihlásila jsem se rovnou na další kurz, tentokrát na makrofotografii. Říkám si, že v listopadu budou už pořádně dlouhé večery, tak proč je neprosedět ve škole :oDDDD

Během kurzu jsme byli vyzvání abychom předložili fotografie, které byly z různých hledisek panem lektorem a ostatními (fotky se promítali na zeď) spolužáky hodnoceny. Prostě veřejný linč :oD Všichni neměli odvahu, jen nás šest. Pět z nich ukazovalo snímky z překrásných cizokrajných "dovolených" jako Peru, Nepal .....Vietnam. No i přesto, že snímky byly čisté, neroztřesené z některých pohledů odborníka byly vhodné ke korekci. Moje snímky byly linčovány hodně po technické stránce ale z hlediska intuice vyváženosti obrazu, jsem byla docela pochválena a tahle jedna, tento portrét vyvolal pozitivní ohlas :
... a na doporučení odborníka jsem upravila takto :
a všem se moc líbila. A mně taky. Mně se prostě můj Pepa líbí fakt moc moc moc. A moc děkuji svému podporovači za ten zvláštní dárek k našemu výročí svatby, snad ho nezklamu :o)

7 komentářů:

  1. Tédá paní, gratuluju :-))))) Škoda, že u nás v Třebíčkově takové kurzy nejsou, hned bych si jich pár dala :-(

    OdpovědětVymazat
  2. Pani, vy žádnej nepočebujete :o))) vy krásně fotíte a umíte to moc dobře, výtečně

    OdpovědětVymazat
  3. Pepa prostě nemá konkurenci:-) Gratuluji k osvědčení, jsi šikula!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Aranelko tvýmu zápalu do fotografie moc fandím. No ten splín nebo ..jak říkáš pusto, někdy po takovém intenzivním snažení co nejvíc pochytit a naučit se přijde. Já sama se plácám pořád na jedné úrovni a fotky zprácovávat neumím, jseš mi příkladem ..to nezabalit. Alespoň Gimp bych ráda zvládla, zatím tomu nerozumím ani za mák..kurz Photoshopu nebo něco podobného by bodnul. Těším se na tvůj pohled přes Kanóna :).

    OdpovědětVymazat
  5. Blahopřeji, obdivuji, inspiruji se, klaním a přeji krásné zážitky s novým focením.

    OdpovědětVymazat
  6. mijio..photoshop zvládneš doma..když to budeš denně zkoušet..na profifotky nemám..Lidu, nedávala bys leekce u vínka?

    OdpovědětVymazat
  7. Juuuuuuuuuuu moc moc gratuluji k osvědčení, také bych hned šla na nějaký kurz ;) A Pepa je velký sympaťák a fotka se Ti vážně povedla ....

    OdpovědětVymazat