pondělí 28. listopadu 2011

Když se rozbije herečka....

 
...má to dopad na divadlo v podobě změny programu (herečce držíme pěsti a přejeme aby byla opět fit...a byli jsme Janem Vondráčkem ujištěni, že  bude) 
Nepříjemná událost přinutila team divadla ke změně programu. A protože naše kamarádka "I" nelenila...tak volala... mailovala a podařilo se ji sehnat vstupenky i pro nás....pro nás (na rozdíl od zmíněné herečky) ve všech směrech změna příjemná. Usedáme v Dlouhé a necháme se unášet příběhem malého pětiletého kluka, který se o Vánocích ztratil. Pavlíka hraje samozřejmě dospělý herec.... Pavel Tesař. A jak již psali předemnou ,a  já musím souhlasit...je okouzlující.

Ale nejen on. Celý ansámbl z Dlouhé je vynikající, schopný se doprovázet na hudební nástroje (vůbec je mi záhadou, že je nevídáme častěji, třeba v TV)  Hity let šedesátých...zazní písně od  Václava Neckáře (toho Pavel umí moc dobře ):o)) Prostě nádherné představení plné písniček a skutečné předvánoční nálady. Tu navodí Poslední pražský lampář. Rozžíná staré malostranské lucerny údery kovovou tyčí…jako zvonkohru. Vzniká nádherná vánoční píseň. A já začínám cítit  to opravdové očekávání....

Po představení  míříme na Staromák. Vzhlížíme k  Vánočnímu stromu...letos vyzdobený v královském stylu (však já ho ještě vyfotím). Naše kroky vedou do  Blatničky, kde posedíme a přátelsky poklábosíme. (uvolněně vyprávím o strastech ze svého života...nikdy bych neřekla, že se to dá...ale čas je dobrý přítel...a tak se smějeme až se za břicha popadáme)
Advent začal ...příjemný čas očekávání krásného... vám všem.

6 komentářů:

  1. Krásný advent plný pohody a lásky...

    OdpovědětVymazat
  2. Aranelka, myslím že si Advent začala ako sa len najlepšie dá.....správna predvianočná nálada je presne to, čo k Vianociam patrí.... a potom môžu prísť....Vianoce
    Eva

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný advent i tobě Aranelko!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle představení milujeme, už jsme ho viděli asi 7x :-)) - scénář míváme stejný :-)- jen místo Blatničky -trdelník- bereme s sebou totiž naše děti ;-)
    Soubor DVD je neskutečně multifunkční!

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný a pohodový adventní čas!

    OdpovědětVymazat