neděle 20. listopadu 2011

Faidra

Státní svátek oslavil jistě každý po svém. Já nejdříve prací.
A večer nás přátelé pozvali do divadla. V Dlouhé. Přikývli jsme okamžitě a těšili se převelice na veselý večer. Tak to bývá, že se zvykneme ve zmíněném divadle smát...kdo viděl třeba představení ....Oněgin byl rusák...ví o čem mluvím. Jenže dnešní večer nabízel jiný kus. Hotové drama ..z pohledu Seneky...Faidra. Jiné bylo i posezení...nesedí se v hledišti ale přímo na jevišti, to aby bylo docíleno malých jevištních forem.
Avizovaný Vojta Dyk nehrál...začínám mít pocit, že Vojta funguje ve většině pražských divadel jako pouhé  lákadlo na fanynky :oD...Emmě Černé v roli chůvy   nebylo občas  rozumět...nové zuby, nebo tak něco....Miroslav Táborský hrál důvěryhodně. Ovšem jako hvězda, zářila v roli Faidry Hana Dvořáková...právem oceněna cenou Alfréda Radoka za ženský herecký výkon roku.

Inu jsme rádi, že jsme tento kousek viděli...trošku jiná "zábava" jít na tragédii. Ale náladičku jsme si  vzít nenechali.  Naopak jsme se v útrobách příjemné  hospůdky Blatnička zapíjeli svátek  do pozdních nočních hodin a výborně se bavili :o)

1 komentář:

  1. Jojo, drsné představení. Těch je ale taky třeba - viděli jsme ho už asi před 2lety- tak mi zcela uniklo, že tam hraje Dyk!! Stihli jste to taktak, mám dojem, že se chystá derniéra.

    OdpovědětVymazat